1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Ovengyros speciaal

Ovengyros speciaal

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-11-2017

Ingrediënten 10 personen


2 kg varkensschnitzel
2 grote uien
2-3 el gyroskruidenmix met zout
4-5 el olijfolie
2 rode paprika's
500 g kleine champignons
6-8 takjes tijm
450 g crème fraîche
200 ml slagroom
zout en peper
100 g belegen kaas (stuk)


Verder heb je nodig


Bakpapier


Ovengyros speciaal
Ovengyros speciaal

Een heerlijke ovenschotel met gyroskruiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Dep eventueel het vlees droog en snijd het in fijne reepjes.
2. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in ringen.
3. Meng het vlees goed met de ui, de gyroskruiden en de olijfolie.
4. Zet afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.
5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C).
6. Verdeel het vlees gelijkmatig over een bakplaat of grote ovenschaal.
7. Bak ca. 1 uur in de oven.
8. Halveer intussen de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
9. Was de paprika's en snijd ze in stukken.
10. Maak de champignons schoon en halveer ze.
11. Was de tijm, schud hem droog en hak hem fijn.
12. Neem de gyros uit de oven.
13. Meng de champignons, de paprika en de tijm erdoorheen.
14. Bak op gelijke temperatuur ca. 20 minuten verder.
15. Roer de crème fraîche en de slagroom door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
16. Rasp de kaas fijn.
17. Schenk het mengsel gelijkmatig over de gyros en bestrooi met de kaas.
18. Bak het geheel 45-50 minuten goudbruin in de oven.

Bron

Etenengenieten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top