
400 gr hamlappen
zout
versgemalen peper
2 e; sherry
3 uien
1 rode paprika
1/4 komkommer
1 blikje bamboescheuten (netto 300gr)
2 schijven ananas (blik)
2 bolletjes gember
4 el olie
2 teentjes knoflook
10 el tomatenketchup
6 el (appel)azijn
3 el sojasaus
5 el suiker
2 eieren
2 el bloem
5 el maizena
frituurvet/olie
Kommen
knoflookpers
wok
vergiet
pan'
keukenpapier
frituurpan
Dit is een onderdeel van Oosterse Maaltijd uit eigen keuken
Voorbereiden:
Vlees in blokjes van 1.5 cm. snijden. In kom doen. Bestrooien met zout en peper en besprenkelen met sherry. ong. 1/2 uur laten staan.Af en toe omscheppen. Uien pellen en snipperen. Paprika in reepjes snijden. Komkommer in plakjes van 1 cm. snijden en daarna in vieren. Bamboespruiten afgieten en in hele dunne plakjes snijden. Ananas en gember in stukjes snijden..
In wok olie verhitten. Ui 3 min. zachtjes bakken. knopflook uitpersen en paprika toevoegen. en al roerende 1 min, meebakken. Komkommer en bamboescheuten toevoegen en 1 min. meebakken. Ananas en gember erdoor scheppen. Nog 3 min.bakken. Af en toe roeren. toevoegen: tomatenketchup, azijin, sojasaus en suiker. Goed door elkaar roeren. In een kom eieren losroeren met 2 el bloem en 2 el maizena.
Bereiding:
In frituurpan vet/olie verhitten (175*C). Vergiet bekleden met keukenpapier. Blokjes vlees een voor een door bloempapje halen. Blokjes vlees met ong 15 st. tegelijk in 3 min. goudbruin en gaar frituren. In vergiet laten uitlekken. Rest van het vlees op de zelfde manier frituren.
Intussen al roerende het groentemengsel zacht verwarmen. In kopje 3 el maizena met 2 el water tot glad papje roeren. Al roerende aan groentemengsel toevoegen. Blijven roeren tot het vocht licht gebonden is. Vlees erdoor scheppen. In 3 min door en door heet laten worden, steeds omscheppen. Overdoen op voorverwarmde schaal. Lekker met rijst.
Tip: 3 maart 1985