1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Koe Loe Yoek

Koe Loe Yoek

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2017

Ingrediënten 4 personen


400 gr hamlappen
zout
versgemalen peper
2 e; sherry
3 uien
1 rode paprika
1/4 komkommer
1 blikje bamboescheuten (netto 300gr)
2 schijven ananas (blik)
2 bolletjes gember
4 el olie
2 teentjes knoflook
10 el tomatenketchup
6 el (appel)azijn
3 el sojasaus
5 el suiker
2 eieren
2 el bloem
5 el maizena
frituurvet/olie


Verder heb je nodig


Kommen
knoflookpers
wok
vergiet
pan'
keukenpapier
frituurpan


Koe Loe Yoek
Koe Loe Yoek

Dit is een onderdeel van Oosterse  Maaltijd uit eigen keuken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Vlees in blokjes van 1.5 cm. snijden. In kom doen. Bestrooien met zout en peper en besprenkelen met sherry. ong. 1/2 uur laten staan.Af en toe omscheppen. Uien pellen en snipperen. Paprika in reepjes snijden. Komkommer in plakjes van 1 cm. snijden en daarna in vieren. Bamboespruiten afgieten en in hele dunne plakjes snijden. Ananas en gember in stukjes snijden..
In wok olie verhitten. Ui 3 min. zachtjes bakken. knopflook uitpersen en paprika toevoegen. en al roerende 1 min, meebakken. Komkommer en bamboescheuten toevoegen en 1 min. meebakken. Ananas en gember erdoor scheppen. Nog 3 min.bakken. Af en toe roeren. toevoegen: tomatenketchup, azijin, sojasaus en suiker. Goed door elkaar roeren. In een kom eieren losroeren met 2 el bloem en 2 el maizena.
Bereiding:
In frituurpan vet/olie verhitten (175*C). Vergiet bekleden met keukenpapier. Blokjes vlees een voor een door bloempapje halen. Blokjes vlees met ong 15 st. tegelijk in 3 min. goudbruin en gaar frituren. In vergiet laten uitlekken. Rest van het vlees op de zelfde manier frituren.
Intussen al roerende het groentemengsel zacht verwarmen. In kopje 3 el maizena met 2 el water tot glad papje roeren. Al roerende aan groentemengsel toevoegen. Blijven roeren tot het vocht licht gebonden is. Vlees erdoor scheppen. In 3 min door en door heet laten worden, steeds omscheppen. Overdoen op voorverwarmde schaal. Lekker met rijst.

Bron

Tip: 3 maart 1985



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hildameisters


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hildameisters
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top