1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. ***GEPOFTE GEVULDE AARDAPPEL****

***GEPOFTE GEVULDE AARDAPPEL****

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2017

Ingrediënten 4 personen


=Per persoon een oranje of wiite zoete aardappel of
een nicola, of opperdoezer.
=100 gram gekookte ham in blokjes.
=2 eetl.Griekse yoghurt.
=1 tl.mierikswortel.
=50 gram geraspte belegen kaas.
=Olijfolie


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie.
Oven. Bakplaat.
Ovenschaal.


Koken,Bakken,Pureren of Frituren:dat is hoe we de
aardappel in Nederland meestal bereiden.
Maar ook gepoft zijn ze niet te versmaden. Ze kunnen
met "Jas" en al de oven in,een lekkere vulling erbij
en voila: je hebt een heerlijke lunch, voor-of bijgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 200 gr.C.
Was de aardappelen en prik hieri en daar gaatjes in de schil.
Bestrijk de aardappels met wat olijfolie en verpak ze in
aluminiumfolie. Leg ze op een bakplaat en pof ze ongeveer
in drie kwartier gaar. Check de gaarheid tussendoor.
2.Halveer de aardappels en hol ze uit. Meng het aardappelkruim
met de yoghurt en de mierikswortel. Schep de blokjes ham
erdoorheen en vul hiermee de uitgeholde aardappels.
3.Bestrooi de gevulde aardappelhelften met de geraspte kaas
. en plaats ze in een lage ovenschaal nog even onder de grill
totdat de kaas gesmolten is.

Tags

Bron

KEURSLAGER



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top