1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Gemarineerde duivenborst met jonge prei en geitenkaas

Gemarineerde duivenborst met jonge prei en geitenkaas

Door: WildPig

  • Wereld, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-11-2017

Ingrediënten 4 personen


4 duivenfilets
8 witte stukjes van prei
4 el fijngesneden preigroen
4 el jonge geitenkaas met fenegriek
2 el zonnebloempitten
preischeuten
fleur de sel

Ingrediënten voor de vinaigrette:
1 tl groene mosterd
2 el zachte azijn
3 el olijfolie
2 el zonnebloemolie
1 el Hazelnootolie
Zout en peper


Gemarineerde duivenborst met jonge prei en geitenkaas
Gemarineerde duivenborst met jonge prei en geitenkaas
Gemarineerde duivenborst met jonge prei en geitenkaas
Gemarineerde duivenborst met jonge prei en geitenkaas

Dit recept maak je af met de Wild Pig Viogneer of Syrah Rosé.

Sterrenchef en wild-expert Theus de Kok presenteert een aantal fraaie recepten van wild in combinatie met Wild Pig wijnen. Wild Pig wijnen zijn er in 7 verschillende varianten die heel typerend voor het druivenras zijn en die zich goed laten combineren met veel verschillende gerechten. De hobbychefs van ShareDnD weten dat ook. Dus heb je geen zin om te koken, maar wil je wel lekker eten met je eigen wijn? Schuif dan aan bij één van de Bring your own wine thuisrestaurants.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Maak een mooie zachte vinaigrette door de mosterd, azijn en peper en zout te mengen en vervolgens druppelsgewijs de olijfolie, zonnebloemolie en hazelnootolie toe te voegen.
2.Snijd het wit van de prei in stukken van 7 cm en gaar deze in een gesloten pan met een klein beetje water, wat azijn en zout op laag vuur.
3.Als de prei gaar is , giet deze dan af en laat deze afkoelen.
4.Snijd het preigroen in mooie gelijkmatige dunne reepjes (julienne) en stoof deze kort in wat olie beetgaar. Het groen hoeft hierbij niet te kleuren.
5.Snijd de kaas in kleine dobbelsteentjes (brunoise).
6.Rooster de zonnebloempitten even in de oven op 175 graden.
7.Snijd de borstfilets van de karkassen en verwijder de pezen. Vervolgens snijd je de filets in schijven en plecht je ze licht tussen plasticfolie.Verwijder eventueel nog hagel en bloeddeeltjes.
8.Plaats de stukjes prei op de borden en leg de dunne plakjes duif ernaast, schep de vinaigrette daarop en laat deze even intrekken.
9.Strooi er de kaas en pompoenpitten over heen en eventueel wat fleur de sel.
10.garneer met de jonge preischeuten.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Wijntips: Wild Pig Viognier of Syrah Rosé



Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top