Gravad Lax met gin en tonic

  • Scandinavisch, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-11-2017
  • Gravad Lax met gin en tonic

    Gravad Lax met gin en tonic

    Gravad Lax met gin en tonic

Bijzonder aangename smaakcombinaties uit Skandinavië waar de zalmfilet eerst 24 uur gaat marineren, waarddor we op de dag zelf quasi geen werk meer hebben ! Succes gegarandeerd bij Uw gasten . U kan op  bijgevoegd filmpje de bereiding volgen .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gr zeezout
25 gr suiker
2 citroenen, het sap en de zeste
1 limoen, het sap en de zeste
1 groot stuk verse zalmfilet (ca. 500 gr)
1 bot verse dille
rode peperbolletjes
5 cl gin
15 cl tonic
2 groene appels
1 rode biet
1 el witte wijnazijn
2 el zure room
1 el mierikswortelpasta
cresson
zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng het zout, de suiker en de zestes van limoen en citroen onder mekaar.
-Neem een grote doos, leg hierin een bedje van dille en leg het stuk zalm er bovenop. Bedek de zalm met de zoutmengeling en enkele rode peperbolletjes. Overgiet met gin-tonic en het sap van een limoen. Kruid met zwarte peper en bedek ook de bovenkant van de vis volledig met dille.
-Plaats het deksel op de doos en zet de zalm 24u in de koelkast.

-Schil de groene appels en snij in stukken. Snij ook de rode biet fijn. Meng onder mekaar en voeg 1 el witte wijnazijn toe.
-Maak een dressing van 2 el zure room, 1 el mierikswortelpasta en het sap van een halve citroen. Kruid met zwarte peper.

-Haal de zalm uit de koelkast en schraap voorzichtig met een mes alle kruiden eraf. Snij ook de droge randjes eraf.

SERVEREN:

-Doe enkele lepeltjes van de dressing op de borden.
-Snij flinterdunne plakjes van de zalm en schik ze mooi op de borden evenals de salade van appel en rode biet. -Werk af met wat cresson.

Bron

njam - chef = Dagny Ros Asmundsdottir

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten