1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Kung Pao met kip.

Kung Pao met kip.

Door: Joyce1956

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2017

Ingrediënten 2 personen


250 á 300 gram kippendijfilet (blijft lekker sappig)
3 eetl geroosterde pinda's of cashewnoten (zonder zout)
3 lente-uitjes in ringetjes
2 á 3 vette tenen knoflook fijn gesneden
6 plakjes gember geschild
6 á 8 grote gedroogde rode chilipepers (even weken in heet water, zo krijgen ze meer smaak) in stukjes
kan natuurlijk ook meer of minder, maar het moet wel goed pittig zijn.
4 eetl olie

Marinade voor de kip
1 eetl maizena
1/2 eetl sojasaus
1 eetl Chinese rijst wijn

Voor de saus
1 1/2 eetl lichte sojasaus
1 eetl donkere sojasaus
1 theel suiker
1 theel Chinese zwarte azijn
2 theel maízena
2 eetl water




Verder heb je nodig


Wok,schaaltje, scherp mes.

Kung Pao met kip.
Kung Pao met kip.

Dit gerecht is voor iedereen die van lekker pittig houd.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kip in stukjes en marineer de kip zeker 30 minuten.
Verhit 2 eetl olie in de wok en roerbak de gemarineerde kip, tot de kip bijna gaar is.
Doe de kip in een schaaltje en zet apart.

Maak de wok schoon, en verhit de overgebleven olie. Voeg de gember en knoflook toe en roerbak snel even aan en voeg dan de rode chilipepers toe.
Roerbak de chilipepers tot het lekker pittig gaat ruiken, en voeg dan de kip toe.
Roerbak dit samen even goed door voordat je de pinda's of cashewnoten toevoegt.
Voeg de saus toe onder voortdurend roeren,zo dat de kip voorzien is van de saus.
Voeg de lente-ui toe.




Tags

Serveertip

Serveer met basmati rijst. Lekker met een biertje of glaasje rosé



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top