Croque monsieur met een Italiaans tintje

  • Wereld, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Croque monsieur met een Italiaans tintje

    Croque monsieur met een Italiaans tintje

    Croque monsieur met een Italiaans tintje

Een croque monsieur is een franse tosti met bechamelsaus, ham en Parrano is een erg lekkere Hollandse kaas met een karakteristieke Italiaanse smaak. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 g roomboter
2 el bloem
500 ml melk
peper
4 gegrilde paprika's uit pot, in reepjes gesneden
8 plakken courgette
4 plakken prosciutto
15 g verse basilicum
8 sneetjes wit brood
16 plakjes Parrano Robusto
100 g geraspte Parrano Robusto
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Sauspan, garde, kaasschaaf, bakplaat

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smelt de boter in de sauspan. Doe hier vervolgens de bloem bij en roer deze met de garde tot de bloem gaar is. Schenk hier de melk bij en roer met de de garde totdat er geen klontjes meer in zitten.
3. Beleg ondertussen de sneetjes brood met 4 plakjes kaas. Verdeel hier de paprika, courgette, basilicum en prosciutto en nog een paar plakken kaas overheen.
4. Smeer de rest van de sneetjes brood aan beide kanten in met de bechamelsaus. Plaats bovenop de croque monsieurs en maak af met extra geraspte kaas en een beetje peper.
5. Plaats ongeveer 10 minuten in de oven.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

parrano avatar
parrano

Doorsturen

Home Recepten