1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Eendenconfit parmentier

Eendenconfit parmentier

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2017

Ingrediënten 6 personen


2 kg bloemige aardappelen, geschild, in parten
1 blik confit de canard (4-5 poten)
400 ml volle melk
40 g + 60 g boter + 25 g koude boter
1 tl nootmuskaat
versgemalen zwarte peper en zout
5 preien, witte deel in dunne ringen
5 sjalotjes, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
20 g platte peterselie, fijngehakt
200 ml rode wijn
75 g geraspte Parmezaanse kaas
25 g paneermeel/panko


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal
zesteur of dunschiller
pureestamper of pureepers


Eendenconfit parmentier
Eendenconfit parmentier
Eendenconfit parmentier
Eendenconfit parmentier

Dit recept komt uit 'Voer voor vrienden het menuboek voor zorgeloze etentjes'. Laat je tafelgenoten versteld staan van jou kookkunsten met dit heerlijke gerecht. Deze Zuid-Franse ovenschotel laat je smaakpapillen dansen op je tong. Bereid, proef en smullen maar!  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng aardappelen aan de kook in een pan met water en kook ze in circa 20 minuten gaar.
2.
Vul intussen een ruime pan voor de helft met water, zet het blik confit de canard erin om het eendenvet te laten smelten en de bouten er straks makkelijk uit te kunnen vissen.
Breng het water aan de kook. Draai het vuur dan lager, en laat circa 15 minuten op een klein pitje staan.
3.
Haal het blik voorzichtig uit de pan, zet het
op een plastic plank en maak het open.
Vis de bouten met een tang of twee grote
lepels uit het blik. Bewaar het eendenvet in
een leeg jampotje in de koelkast; daarin kun
je menig kippetje of aardappeltje nog overheerlijk bakken. Leg de eendenbouten in een schaal en pluk het vlees eraf.
4.
Stamp gekookte aardappelen fijn met de pureestamper of druk ze door een pureepers. Voeg melk, 40 gram boter en nootmuskaat
toe en breng op smaak met peper en zout.
5.
Smelt de 60 gram boter in een grote
koekenpan en bak hierin preiringetjes aan.
Bak sjalot en knoflook even mee.
Voeg eendenvlees toe en braad even mee.
Voeg peterselie toe. Giet wijn erbij en laat
een paar minuten inkoken.
6.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een
grote Ovenschaal in met boter. Schep de
helft van de puree erin en verspreid die
over de bodem. Schep daarop het prei-
vleesmengsel en dan de rest van de puree.
Strooi Parmezaanse kaas en paneermeel erover.
7.
Snijd de 25 gram koude boter met zesteur
of dunschiller in smalle reepjes en verdeel
die over de schotel. Bak 30 minuten in de
oven tot de bovenkant goudbruin is.

Bron

Smult



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top