De gehaktballetjes:
400 gr kipgehakt (poelier, niet van de super, das niks)
1 kleine rode ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 gepelde tomaat uit blik, fijngeprakt
1 volle tl rode peperpasta (tube, of zelf maken in de blender/keukenmachine)
1 verkruimeld kippenbouillonblokje
Paneermeel zoveel als nodig is (is naar eigen inzicht he..)
Jalapeno-tomatensaus:
Scheutje olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, gesnipperd
2 jalapenopepers, in ringetjes
Rest van de tomaten uit blik met het sap
Scheutje rode wijn
3 dl kippenbouillon
1 blaadje laurier
Half bosje oregano, grof gehakt
Handjevol blaadjes basilicum, grof gehakt
Mengkom
Snijplank
Scherp mes
Braadpan
Blender/keukenmachine of staafmixer
Aiaiai, heb je zin in een apart, pikant en mals balletje gehakt? In een goed pittige saus?
ln dat geval nie verder zoeken, dan heb je jouw recept nu gevonden!
Meng het gehakt met de overige ingrediënten tot een glad geheel en draai er balletjes van.
Grootte van een cherrytomaatje ongeveer.
Laat ze even wat steviger worden eventueel in de koelkast.
Verwarm de olijfolie en bak de gehaktballetjes rustig aan rondom goudbruin.
Haal uit de pan en zet even apart.
Fruit de ui, knoflook en peperringetjes in het bakvet en voeg tomaten met sap, bouillon en evt wijn toe.
Laat dit 10 minuten sudderen en pureer het, maar niet te fijn. Mag best wat grof zijn.
Voeg de kruiden en de gehaktballetjes toe en laat 20 minuten doorsudderen tot de balletjes gaar zijn.
Proef of het nog peper nodig heeft, waarschijnlijk niet
Pan op tafel en Smullen maar, buon appreveche!
Lekker met rijst (of pasta) en gegrilde groente!
Juan, vriendje van Jiri en mij