Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Argentijnse keuken
  5. Argentijnse kipgehaktballetjes in pittige jalapeno-tomatensaus

Argentijnse kipgehaktballetjes in pittige jalapeno-tomatensaus

Door: Delarosa

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2017

Ingrediënten 4 personen


De gehaktballetjes:
400 gr kipgehakt (poelier, niet van de super, das niks)
1 kleine rode ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 gepelde tomaat uit blik, fijngeprakt
1 volle tl rode peperpasta (tube, of zelf maken in de blender/keukenmachine)
1 verkruimeld kippenbouillonblokje
Paneermeel zoveel als nodig is (is naar eigen inzicht he..)

Jalapeno-tomatensaus:
Scheutje olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, gesnipperd
2 jalapenopepers, in ringetjes
Rest van de tomaten uit blik met het sap
Scheutje rode wijn
3 dl kippenbouillon
1 blaadje laurier
Half bosje oregano, grof gehakt
Handjevol blaadjes basilicum, grof gehakt




Verder heb je nodig


Mengkom
Snijplank
Scherp mes
Braadpan
Blender/keukenmachine of staafmixer


Aiaiai, heb je zin in een apart, pikant en mals balletje gehakt? In een goed pittige saus?
ln dat geval nie verder zoeken, dan heb je jouw recept nu gevonden!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de overige ingrediënten tot een glad geheel en draai er balletjes van.
Grootte van een cherrytomaatje ongeveer.
Laat ze even wat steviger worden eventueel in de koelkast.

Verwarm de olijfolie en bak de gehaktballetjes rustig aan rondom goudbruin.
Haal uit de pan en zet even apart.
Fruit de ui, knoflook en peperringetjes in het bakvet en voeg tomaten met sap, bouillon en evt wijn toe.
Laat dit 10 minuten sudderen en pureer het, maar niet te fijn. Mag best wat grof zijn.
Voeg de kruiden en de gehaktballetjes toe en laat 20 minuten doorsudderen tot de balletjes gaar zijn.
Proef of het nog peper nodig heeft, waarschijnlijk niet
Pan op tafel en Smullen maar, buon appreveche!

Tags

Serveertip

Lekker met rijst (of pasta) en gegrilde groente!

Bron

Juan, vriendje van Jiri en mij



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top