Feestelijke zalmkerstboom

  • Europees, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2017
  • Feestelijke zalmkerstboom

    Feestelijke zalmkerstboom

    Feestelijke zalmkerstboom

Maak je tafel met Kerst nog gezelliger door deze fantastische kerstboom te maken. Zalm en kruidenroomkaas gaat altijd samen en vormen dan ook bij Kerst een heerlijk bijgerecht. Je gasten zullen versteld staan van jouw prachtige creatie en zullen daarnaast hun vingers aflikken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rollen bladerdeeg
100 g kruidenroomkaas
200 g gerookte zalm
1 ei, losgeklopt
15 g dille, fijngesneden
15 g bieslook, fijngesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat bekleed met bakpapier
bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2. Rol beide rollen bladerdeeg uit en leg ze met een vel bakpapier ertussen op elkaar op de bakplaat. Teken met een prikker een kerstboomvorm en snijd die uit beide vellen bladerdeeg. Til het bakpapier met het bovenste vel bladerdeeg van het onderste vel.
Besmeer het onderste vel met kruidenroomkaas en beleg met zalm. Dek af met de tweede bladerdeegkerstboom. Druk de randen goed aan om de zalm.
3. Snijd de zijkanten in en draai de 'takken' tweemaal. Bestrijk de kerstboom met losgeklopt ei en bestrooi met dille en bieslook.
4. Bak de kerstboom 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron

Smult

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten