1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Europese keuken
  5. Feestelijke zalmkerstboom

Feestelijke zalmkerstboom

Door: Smu1webmagazine

  • Europees, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2017

Ingrediënten 4 personen


2 rollen bladerdeeg
100 g kruidenroomkaas
200 g gerookte zalm
1 ei, losgeklopt
15 g dille, fijngesneden
15 g bieslook, fijngesneden


Verder heb je nodig


Bakplaat bekleed met bakpapier
bakpapier

Feestelijke zalmkerstboom
Feestelijke zalmkerstboom

Maak je tafel met Kerst nog gezelliger door deze fantastische kerstboom te maken. Zalm en kruidenroomkaas gaat altijd samen en vormen dan ook bij Kerst een heerlijk bijgerecht. Je gasten zullen versteld staan van jouw prachtige creatie en zullen daarnaast hun vingers aflikken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2. Rol beide rollen bladerdeeg uit en leg ze met een vel bakpapier ertussen op elkaar op de bakplaat. Teken met een prikker een kerstboomvorm en snijd die uit beide vellen bladerdeeg. Til het bakpapier met het bovenste vel bladerdeeg van het onderste vel.
Besmeer het onderste vel met kruidenroomkaas en beleg met zalm. Dek af met de tweede bladerdeegkerstboom. Druk de randen goed aan om de zalm.
3. Snijd de zijkanten in en draai de 'takken' tweemaal. Bestrijk de kerstboom met losgeklopt ei en bestrooi met dille en bieslook.
4. Bak de kerstboom 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Tags, , , ,

Bron

Smult



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top