Hartige cheesecake met zalm, bietjes en pistache

  • Wereld, Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-11-2017
  • Hartige cheesecake met zalm, bietjes en pistache

    Hartige cheesecake met zalm, bietjes en pistache

    Hartige cheesecake met zalm, bietjes en pistache

Opzoek naar een echte knaller? Probeer dan deze variant van de cheesecake. De combinatie van smaken zal je versteld doen staan. Bereid, proef en laat je verrassen!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
5 sneetjes roggebrood
100 g gekookte bietjes, gepureerd
300 g crème fraîche
300 g zachte geitenkaas
versgemalen zwarte peper en zout
2 handjes gepelde pistachenootjes, gehakt
10 klein plakjes zalm
platte peterselie ter garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schone theedoek
10 uitsteekvormpjes 4-5 cm Ø
bakpapier of aluminiumfolie
garde of keukenmachine

Bereidingswijze

1.
Steek uit elk plakje roggebrood 2 rondjes met de uitsteekvormpjes.
2.
Knip uit bakpapier of folie stroken zo breed als de uitsteekvormpjes hoog zijn en bekleed hiermee de binnenkant van de vormpjes. Leg rondjes roggebrood erin.
3.
Doe gepureerde bietjes in een theedoek en wring deze uit. Meng bietenpuree met crème fraîche, geitenkaas, peper en zout met een garde of in de keukenmachine. Verdeel dit mengsel over de 10 uitstekers. Laat de minicheesecakes minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
4.
Haal de minicheesecakes uit de koelkast en haal ze voorzichtig uit de uitsteekvormpjes. Drapeer op elk exemplaar een plakje zalm en verdeel de pistachenoten erover. Garneer met blaadjes platte peterselie.

Bron

Smult

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten