Thaise kokossoep met rode peper

  • Thais, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-11-2017
  • Thaise kokossoep met rode peper

    Thaise kokossoep met rode peper

    Thaise kokossoep met rode peper

Lekker pittig!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kleine rode pepers
20 gram verse galanga
250 gram kipfilet
1 rode paprika
250 gram champignons
125 gram tauge
1 limoen
2 bosuitjes
2 kippenbouillon tabletten
4 deciliter kokosmelk
10 gram rietsuiker
2 eetlepels Thaise vissaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

was en halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Hak de pepers fijn, schil de galanga in hele dunne plakjes en snijd deze fijn. Snijd ook de kipfilet in dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snij in blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Spoel de tauge af onder koud stromend water. Was de limoen en snij in vier kwarten. Maak de bosuitjes schoon en snij ze schuin in ringen.

Breng een liter water met de bouillontabletten en de kokosmelk aan de kook. voeg de gehakte pepers, galanga, kipfilet, paprika en rietsuiker toe en laat op zacht vuur tien minuten koken. schep de champignong, tauge en partjes limoen door de soep en laat deze drie minuutjes zachtjes mee koken. breng de soep op smaak met de vissaus. Serveer de soep in mooie kommen en bestrooi met de ringen bosui.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten