Hartige worteltjestaart

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2017
  • Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

  • Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

  • Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

  • Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

  • Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

  • Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

  • Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

  • Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

  • Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

  • Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

Ik denk dat de meeste mensen het mopje van het konijntje dat bij de bakker komt en naar worteltjestaart vraagt wel kent :) Het was het eerste mopje dat mijn oudste zoon leerde en het komt nog vaak ter sprake ;)
Deze taart is in ieder geval niet 'vies' en zeker de combinatie met de garnaaltjes juist heel erg lekker. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- deeg voor hartige taart
- 500 gram bospeen
- 1 grote sjalot (of 2 kleine)
- 250 gram roze garnaaltjes (diepvries)
- 3 eieren
- 250 ml kookroom
- 1 tl gedroogde dille (of 1 el verse)
- peper en zout
- ½ bosje lenteui
- 1 zakje geraspte kaas
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Beboter de taartvorm en doe het deeg erin, zet het alvast 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Snij de sjalotten fijn en fruit ze in wat olijfolie, voeg de schoongemaakte en in dunne plakjes gesneden worteltjes toe en roerbak dit samen ongeveer 5 minuten.
- Voeg de ontdooide garnaaltjes, dille en peper/zout toe, schep het door elkaar en laat het nog een paar minuutjes stoven.
- Haal de bodem weer uit de oven en doe dit mengsel erop. Snij de lenteui in fijne ringetjes en doe die eroverheen.
- Doe de geraspte kaas erop, klop de eieren met de room en giet die eroverheen.
- Zet de taart weer terug in de oven en bak deze nog ongeveer 35-40 minuten. Als de deegrand te donker dreigt te worden kun je dit voorkomen door de taart af te dekken met aluminiumfolie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten