Eenpanstopper met romanesco, kip en champignons
- Wereld, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Dit eenpansgerecht is onwijs lekker door de verschillende smaken. Je maakt hem makkelijk met de comfort grip Koekenpan van Cook&Co.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 knoflookteen, fijn gesneden1 ui, gensipperd
1 stronk romanesco
400 g kippendij
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnzaadpoeder
1 tl gedroogde oregano
1 el honing
1 el zonnebloemolie
200 champignons, in plakjes
2 wortel, in plakjes
10 g platte peterselie, fijn gesneden
100 ml water
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 231,29 kcal |
Koolhydraten | 7,18 g |
Eiwitten | 20,51 g |
Vetten | 12,98 g |
Benodigdheden
Koekenpan comfort grip van ccok&coBereidingswijze
1. Meng de zonnebloemolie, honing, komijnzaadpoeder, paprikapoeder en oregano met elkaar en wrijf hier de kip mee in.
2. Bak de kip op hoog vuur met de knoflook en ui.
3. Voeg vervolgens de romanesco, wortel en champignons toe. Bak dit 5 minuten mee.
4. Giet het water in de pan en stoom het geheel 10 minuten met de deksel op de pan.
5. Haal de deksel eraf en garneer met platte peterselie.