spagetti jamie olivier

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-11-2017

 Spaghetti bolognese van Jamie OliverRecept voor 10-12 personen:


  • 10 plakjes pancetta (Italiaans speksoort)
  • 1 flinke eetlepel verse rozemarijn
  • olijfolie
  • 2 grote uien
  • 5 teentjes knoflook
  • (optioneel) 1 chili pepertje fijngesneden en zonder zaadjes
  • 800 gram goede kwaliteit rundergehakt
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 blikken tomaten à 400 gram
  • 1 fles passata
  • 150 gram  zongedroogde tomaten
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • volkoren spaghetti
  • voor erbij: handje verse basilicum & geraspte Parmezaanse kaas en een groene salade
  • extra nodig: ovenvaste pan van 28 cm doorsnede
  •  

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Recept voor 10-12 personen:

10 plakjes pancetta (Italiaans speksoort)
1 flinke eetlepel verse rozemarijn
olijfolie
2 grote uien
5 teentjes knoflook
(optioneel) 1 chili pepertje fijngesneden en zonder zaadjes
800 gram goede kwaliteit rundergehakt
2 theelepels gedroogde oregano
2 blikken tomaten à 400 gram
1 fles passata
150 gram zongedroogde tomaten
zeezout en zwarte peper uit de molen
volkoren spaghetti
voor erbij: handje verse basilicum & geraspte Parmezaanse kaas en een groene salade
extra nodig: ovenvaste pan van 28 cm doorsnede
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 738,85 kcal
Koolhydraten 66,50 g
Eiwitten 40,28 g
Vetten 32,46 g
Benodigdheden
ovenschaal 28cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de plakjes pancetta in stukjes en hak de rozemarijn grof.
Zet een grote ovenvaste pan op het vuur met een beetje olijfolie erin en bak de pancetta en rozemarijn licht goudbruin.
Snijd de uitjes en knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Houd je van pit? Voeg dan het fijngesneden chilipepertje (zonder zaadjes) toe. Bak alles ongeveer 3 minuten totdat de ui zacht is.
Doe het gehakt erbij en roer goed. Hak ondertussen de zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg na 5 minuten de oregano, tomaten, passata en de zongedroogde tomaatjes toe.
Voeg naar smaak zeezout en peper toe en dek de pan af met een deksel. Ik zet de deksel op zijn kop erin, anders past het niet in mijn oven. Of gebruik bakpapier om de pan af te sluiten. Heb je geen grote ovenvaste pan, laat de saus dan heel zachtjes pruttelen op het vuur.
Zet de pan 1,5 uur in de oven. Na 30 minuten kan je de temperatuur terugzetten naar 160 graden.
Kook de spaghetti als de saus bijna klaar volgens de verpakking in een grote pan met gezouten kokend water.

Bron

koken met linda

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten