Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Lekkere en gemakkelijke dips en/of smeersels voor toast en stokbrood

Lekkere en gemakkelijke dips en/of smeersels voor toast en stokbrood

Door: pwiggers

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-11-2017

Ingrediënten 6 personen


Met gerookte zalm en dille:
75 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
25 gram kwark
100 gram gerookte zalm, heel fijn gesneden
2 flinke eetlepels gehakte verse dille (bewaar iets voor de garnering)
Wat versgemalen peper
Paar druppels citroensap

Met tonijn en bieslook:
75 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
25 gram kwark
Klein blikje tonijn op olijfolie, uitgelekt (80 gr)
2 flinke eetlepels gehakte bieslook
Versgemalen witte peper
Paar druppels citroensap

Met paprika en basilicum:
75 gram roomkaas op kamertemperatuur
25 gram kwark
½ rode paprika in piepkleine blokjes gesneden
½ gele paprika in piepkleine blokjes gesneden
2 eetlepels gehakte verse basilicum
Peper, zout
Paar druppels citroensap
2 theelepels honing
Paprikapoeder


Verder heb je nodig


Schaaltjes


Mijn buurvrouw vroeg me een paar gemakkelijk te maken dips en/of smeersels voor een gezellig avondje. Zij is niet so'n keukenprinsen maar wilde toch graag iets zelf maken.
Deze smeersels oftewel dips vielen bij iedereen in de smaak en zijn super gemakkelijk te maken,
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor alle drie de dips geldt: de ingrediënten door elkaar roeren.
Proeven en eventueel nog iets van peper en/of zout toevoegen.

Tags, , , , , , , , ,

Serveertip

Allemaal ook heel lekker op een broodje of een boterham bij de lunch.
De dip en/of smeersel kan ruim tevoren worden gemaakt, dus gemakkelijk las je gasten krijgt,



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top