Coxinha

  • Braziliaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-11-2017
  • Coxinha

    Coxinha

    Coxinha

Warme hapjes uit Brazilië

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gram Paneermeel
3 dl Gevogeltefonds
200 gram kippen Gehakt
2 el Bieslook
2 el Roomkaas
2 el Maisolie
150 gram Bloem
1 teentje Look
1 Ajuin
1 Ei
Peper
Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snipper de ajuin en pers het knoflook.
-Klop het eiwit los in een bord.
-Giet in een ander bord het paneermeel.
-Breng de bouillon aan de kook, strooi er de bloem bij en roer krachtig met een houten pollepel tot een dik glad deeg.
-Neem het deeg uit de pan en laat het enigszins afkoelen.
-Kneed het tot het glad en elastisch is.

-Verhit voor de vulling de olie in een pan en bak hierin de ajuin en de knoflook, maar laat niet bruinen.
-Voeg het gehakt toe, samen met 2 el water.
-Laat afgedekt 5 minuten pruttelen totdat het gehakt gaar is.
-Schep er de kaas en het bieslook door.
-Proef af met peper en zout.

-Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik en druk hieruit met een uitsteekvorm rondjes uit.
-Leg een deegrondje op uw handpalm, schep er wat kipmengsel in en klap het deeg dicht.
-Doop dit in het bord met het eiwit.
-Daarna in het bord met het paneermeel.

-Verhit de friteuse tot 150°C.
-Frituur de coxinha 5 minuten tot ze goudbruin zien.
-Laat uitlekken op keukenpapier.

Bron

mijn verstand

Serveertip

Deze coxinha kunnen ingevroren worden. Laat ze wel een paar uur ontdooien vooralleer u ze frituurt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten