Amandelkoekjes of amandelmakroontjes

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Amandelkoekjes of amandelmakroontjes

    Amandelkoekjes of amandelmakroontjes

    Amandelkoekjes of amandelmakroontjes

Lang geleden las ik in een Allerhande een snel recept voor het maken van kokosmakronen.
Maar ik had net kokoskoekjes gemaakt, dus kokos wilde ik deze keer niet gebruiken.
Ik kwam toen op het idee om het recept van de kokosmakronen te gebruiken voor de amandelmakronen. Dit viel heel goed uit. De amandelmakronen zijn super lekker.
De hoeveelheid deeg is ongeveer genoeg voor 20 koekjes. Ligt natuurlijk ook een beetje aan de grootte van de balletjes deeg.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Het eiwit van 2 eieren
100 gram gemalen amandelen
100 gram suiker
paar druppels rumaroma
paar hele amandelen voor de garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannetje
houten lepel
koffielepels
bakplaat
bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onder-warmte.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe het eiwit, de gemalen amandelen.rumaroma en de suiker in een pan en meng dit door elkaar. met een houten lepel.
Verhit het beslag plm. 3 minuten op een middelhoge warmtebron. Goed blijven roeren.
Opletten dat het mengsel niet kleuren gaat kleuren.

Schep - met behulp van 2 kofielepels bolletjes deeg op de bakplaat, zorg voor wat afstand.
Leg op elk bolletje een hele amandel.

Zet dde bakplaat plm. 18 minuten in het midden van de op 175 graden voorverwarmde oven.

De koekjes moeten lichtbruin zijn en dan zijn ze klaar.

Ik heb van de door mij genoemde ingrediënten plm. 20 kleine amandelmakronen gemaakt.

De oventijd is ook een beetje afhankelijk van de grootte van de koekjes en vergeet niet:: elke oven is anders. Dus let op !

Serveertip

Deze koekjes zijn ook heerlijk met gemalen kokos in plaats van gemalen amandelen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten