Bami Goreng op Indonesische wijze

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-11-2017
  • Bami Goreng op Indonesische wijze

    Bami Goreng op Indonesische wijze

    Bami Goreng op Indonesische wijze

  • Bami Goreng op Indonesische wijze

    Bami Goreng op Indonesische wijze

    Bami Goreng op Indonesische wijze

  • Bami Goreng op Indonesische wijze

    Bami Goreng op Indonesische wijze

    Bami Goreng op Indonesische wijze

  • Bami Goreng op Indonesische wijze

    Bami Goreng op Indonesische wijze

    Bami Goreng op Indonesische wijze

Zo vinden wij de bami goreng het lekkerste !

Het werd de hoogste tijd om een beetje vies geworden velletje papier te vervangen voor een digitale versie om het recept de volgende keer in de keuken te zien via mijn smartphone.
Dat gaat natuurlijk prima door het hier op smulweb te zetten en zo kunnen dan ook andere mensen genieten van dit recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 250 g hamlap of kip in stukjes
* 100 g schouderham, in blokjes
* 1 rode ui, in blokjes
* 3 teentjes knoflook
* 3 cm gember
* 1 tl Djintan
* 2 tl Ketoembar
* 1 tl Kurkuma ( koenjit )
* Chinese wok-groenten
* 250 g Eiermie
* Spaans pepertje of
* Sambal Badjak op tafel
* 1,5 el ketjap manis

Het kruiden van het vlees:

Gewoon op je gevoel een beetje Serehpoeder,
Cayennepeper, Kerrie en Ketoembar

Omelet reepjes:

2 eieren
Beetje zout en peper
Beetje maggi
Scheutje melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Normaal keukengerei

Bereidingswijze

* Vlees kruiden en bakken.
* Eiermie koken ( zie gebruiksaanwijzing ) met een scheutje ketjap asin.
* Wokgroenten ( prei, paprika, taugé en sperzieboontjes ) fijn snijden.
* Alternatief zakje verse Chinese of Thaise wok groenten van 400 of 600 g.
* Uien, knoflook en gember ( Spaans pepertje ) fijn snijden.

Het wokken !

Beetje olie in de pan en vervolgens de Ui, knoflook, gember bakken totdat de geuren vrij komen.
komijnpoeder, korianderpoeder en geelwortel toevoegen.
Groenten toevoegen, de taugé het liefst wat later zodat het lekker knapperig blijft en roer bakken.
Daarna het vlees en de ketjap erbij en even met de deksel alles gaar stomen.
Mie uitlaten lekker en toevoegen en alles goed mengen en door verwarmen.

Roerei apart bakken en toevoegen of eerder rauw toevoegen en daarna goed mengen en door verwarmen.

Bron

Leren en proberen, proeven en combineren.

Serveertip

* Kruid en bak wat extra vlees voor in de saté saus !!
* Bak er een eitje bij
* Kroepoek
* Atjar tjampoer

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 19-03-2018

Gisteren 19/3 gemaakt en ervan genoten. Iedereen vond het heerlijk. Bedankt Ger. Groetjes, Petra

parel62 avatar
parel62 14-11-2017

Heerlijk gaat zeker vaker op tafel komen makkelijk recept ! Helaas was mijn telefoon leeg voor foto 😉

tat2mama avatar
tat2mama 05-11-2017

Dankje voor het delen van de week eens maken fijne zondag

RobQuebec avatar
RobQuebec 02-11-2017

Het is bijna zoals ik hem maak. Zal hem eens maken. Lekker.....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten