Herfst hete bliksem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-11-2017
  • Herfst hete bliksem

    Herfst hete bliksem

    Herfst hete bliksem

Dit recept voor hete bliksem is een familierecept. Ik heb het voor het seizoen alleen iets aangepast. De klassieke hete bliksem maar dan met een herfst twist. De pompoen en zoete aardappel geven lekkere nieuwe smaken aan dit gerecht. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 zoete aardappels, geschild en in blokjes
4 appels, geschild en in parten
1 el suiker
1 tl kaneel
50 ml water
een halve flespompoen, geschild en in blokjes
250 g half om half gehakt
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 el tomatenpuree
1 el worcestersaus
1 tl gedroogde oregano
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de appels met de suiker, kaneel en water in een pan en breng aan de kook.
3. Kook ondertussen de zoete aardappels.
4. Bak de gehakt met de knoflook en ui in een Koekenpan. Voeg hier vervolgens de pompoen, oregano, worcestersauce en tomatenpuree aan toe. Bak dit tot de pompoen zacht is. Breng op smaak met peper en zout.
5. Haal de zoete aardappels van het vuur en stamp dit met een beetje peper en zout tot puree.
6. Schep eerst het gehakt pompoen mengsel in de ovenschaal en verdeel hier dan een laagje appelmoes overheen. Maak af met een laag zoete aardappelpuree.
7. Plaats de schaal ongeveer 15-20 min in de oven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 09-11-2018

Hoi Sabine , neem je recept mee nu de pompoen in de aanbieding zijn,maar zou het net zo lekker zijn met de gewone oranje pompoen. gr Monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten