1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hete bliksem
  6. Herfst hete bliksem

Herfst hete bliksem

Door: Sabine_Gaastra

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-11-2017

Ingrediënten 4 personen


5 zoete aardappels, geschild en in blokjes
4 appels, geschild en in parten
1 el suiker
1 tl kaneel
50 ml water
een halve flespompoen, geschild en in blokjes
250 g half om half gehakt
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 el tomatenpuree
1 el worcestersaus
1 tl gedroogde oregano


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Herfst hete bliksem
Herfst hete bliksem

Dit recept voor hete bliksem is een familierecept. Ik heb het voor het seizoen alleen iets aangepast. De klassieke hete bliksem maar dan met een herfst twist. De pompoen en zoete aardappel geven lekkere nieuwe smaken aan dit gerecht. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de appels met de suiker, kaneel en water in een pan en breng aan de kook.
3. Kook ondertussen de zoete aardappels.
4. Bak de gehakt met de knoflook en ui in een Koekenpan. Voeg hier vervolgens de pompoen, oregano, worcestersauce en tomatenpuree aan toe. Bak dit tot de pompoen zacht is. Breng op smaak met peper en zout.
5. Haal de zoete aardappels van het vuur en stamp dit met een beetje peper en zout tot puree.
6. Schep eerst het gehakt pompoen mengsel in de ovenschaal en verdeel hier dan een laagje appelmoes overheen. Maak af met een laag zoete aardappelpuree.
7. Plaats de schaal ongeveer 15-20 min in de oven.

Tags, , , , ,



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top