Puntpaprika gevuld met shoarma en cheddar uit de airfryer
- Wereld, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Heerlijk en makkelijk en snel gemaakt. Ook handig als je aan de lijn bent en geen brood mag. Dan heb je lekker paprika in plaarts van brood en je mist het brood helemaal niet.
Ingrediënten 2 personen
** 500 gram shoarma (klein gesneden)** 3 puntpaprika's (2 gehalveerd en 1 in hele kleine blokjes gesneden))
** 150 gram cheddar plakken ( in blokjes gesneden)
** 1 eetlepel shoarmakruiden
** 1 eetlepel selderie kruiden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 648,43 kcal |
Koolhydraten | 17,41 g |
Eiwitten | 61,94 g |
Vetten | 35,39 g |
Benodigdheden
Airfryer
Bereidingswijze
** Meng alles door elkaar, behalve de gehalveerde puntpaprika's.
** Verwarm de aifryer (dit is gemaakt in de XL) voor op 180 graden.
** Vul de gehalveerde puntpaprika's met het mengsel.
** Doe de paprika's in de airfyer (er passen maar twee helften tegelijk in) en doe het anti-spatdeksel erop en zet de timer op 17 minuten.
** Na 17 minuten zijn ze klaar.
Eet smakelijk!
Serveertip
** Per persoon eet je als avondeten 1 hele paprika, dus twee helften. Terwijl je de paprika's op gaat eten die al klaar zijn, kunnen de andere twee erin, dan eet je ze beiden lekker warm ook.
** Voor 4 personen is het dus wat lastiger, dan moeten mensen op elkaar wachten. Dan kun je het beter in de oven maken. Doe ze dan in een, op 200 graden, voorverwarmde oven en zet ze 25 tot 30 minuten in het midden van de oven.