Zuurvlees
- Regionaal, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 02-07-1999
een typisch maastrichts gerecht
Ingrediënten 4 personen
1.5kilo runderpoulet2 dikke uien
1 teentje knoflook
3 laurierbladeren
10 jeneverbessen
6 kruidnagels
peper
zout
3 plakken ontbijtkoek
2 eetlepels stroop
azijn
rode wijn 1/2 liter
Benodigdheden
grote braadpanVoorbereiding
1 ui in ringen snijden ,knoflook persen
poulet in kom doen en onder zetten met rode wijn,azijn een beetje water. uien,laurier,jeneverbes,kruidnagel en peper erbij doen.minimaal 1uur laten staan. Hoe langer het staat hoe lekker het vlees wordt.
zelf zet ik het vlees 's ochtends al in de marinade.
Bereidingswijze
boter in pan, vlees laten uitlekken en marinadevocht opvangen en in een klein pannetje opwarmen.Als de boter bruin is
andere ui goed bruin bakken, vlees erbij en goed bruin aanbakken,dan warme marinade( incl kruiden erbij) plakken ontbijtkoek kruimelen en erbij doen,goed roeren . Het ziet wat raar uit maar de ontbijt koek zal helemaal oplossen en de saus mooi binden.
Deksel op de pan en lekker laten sudderen,
ongeveer 60 min. als laatste stroop erbij en de saus even laten inkoken.
Serveertip
lekker met frites en sla
Laatste reacties
Lekker. Hoeveel azijn ongeveer? Geen bruine suiker dus?
mijn alterego kom uit maastricht, en vraagt al eeuwen of ik dit eens wil maken (maar wist nie eens wat t was :) nu als surprisedinner als we een weekendje "kind-loos" zijn :-) heel erg bedankt, groetjes Marieke
Lekker Zoervleis, ich woen in Keule bin in Mestreech gebore. ik was reeds lang naar "zoervleis" aan 't zoeken...... Ik heb het recept direkt op mijn Page gestelt. Dankje wel, Groetjes uit Keulen van Chrit Muijters
Heerlijk. Ik kom uit Maastricht en woon in Den Haag en wilde iets echt typisch Maastrichts maken voor vrienden hier. Jou recept van Zoervleis was een groot succes. Bedankt.