Zuurvlees

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-07-1999

een typisch maastrichts gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1.5kilo runderpoulet
2 dikke uien
1 teentje knoflook
3 laurierbladeren
10 jeneverbessen
6 kruidnagels
peper
zout
3 plakken ontbijtkoek
2 eetlepels stroop
azijn
rode wijn 1/2 liter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote braadpan

Voorbereiding

1 ui in ringen snijden ,knoflook persen
poulet in kom doen en onder zetten met rode wijn,azijn een beetje water. uien,laurier,jeneverbes,kruidnagel en peper erbij doen.minimaal 1uur laten staan. Hoe langer het staat hoe lekker het vlees wordt.
zelf zet ik het vlees 's ochtends al in de marinade.

Bereidingswijze

boter in pan, vlees laten uitlekken en marinadevocht opvangen en in een klein pannetje opwarmen.Als de boter bruin is
andere ui goed bruin bakken, vlees erbij en goed bruin aanbakken,dan warme marinade( incl kruiden erbij) plakken ontbijtkoek kruimelen en erbij doen,goed roeren . Het ziet wat raar uit maar de ontbijt koek zal helemaal oplossen en de saus mooi binden.
Deksel op de pan en lekker laten sudderen,
ongeveer 60 min. als laatste stroop erbij en de saus even laten inkoken.

Serveertip

lekker met frites en sla

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Marcel_Niessen avatar
Marcel_Niessen 05-12-2015

Lekker. Hoeveel azijn ongeveer? Geen bruine suiker dus?

xmantha avatar
xmantha 27-08-2002

mijn alterego kom uit maastricht, en vraagt al eeuwen of ik dit eens wil maken (maar wist nie eens wat t was :) nu als surprisedinner als we een weekendje "kind-loos" zijn :-) heel erg bedankt, groetjes Marieke

muijters avatar
muijters 21-07-2000

Lekker Zoervleis, ich woen in Keule bin in Mestreech gebore. ik was reeds lang naar "zoervleis" aan 't zoeken...... Ik heb het recept direkt op mijn Page gestelt. Dankje wel, Groetjes uit Keulen van Chrit Muijters

roxane avatar
roxane 20-01-2000

Heerlijk. Ik kom uit Maastricht en woon in Den Haag en wilde iets echt typisch Maastrichts maken voor vrienden hier. Jou recept van Zoervleis was een groot succes. Bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten