1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Regionale keuken
  5. Zuurvlees

Zuurvlees

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-07-1999

Ingrediënten 4 personen


1.5kilo runderpoulet
2 dikke uien
1 teentje knoflook
3 laurierbladeren
10 jeneverbessen
6 kruidnagels
peper
zout
3 plakken ontbijtkoek
2 eetlepels stroop
azijn
rode wijn 1/2 liter


Verder heb je nodig


Grote braadpan


Een typisch maastrichts gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1 ui in ringen snijden ,knoflook persen
poulet in kom doen en onder zetten met rode wijn,azijn een beetje water. uien,laurier,jeneverbes,kruidnagel en peper erbij doen.minimaal 1uur laten staan. Hoe langer het staat hoe lekker het vlees wordt.
zelf zet ik het vlees 's ochtends al in de marinade.

Bereidingswijze

Boter in pan, vlees laten uitlekken en marinadevocht opvangen en in een klein pannetje opwarmen.Als de boter bruin is
andere ui goed bruin bakken, vlees erbij en goed bruin aanbakken,dan warme marinade( incl kruiden erbij) plakken ontbijtkoek kruimelen en erbij doen,goed roeren . Het ziet wat raar uit maar de ontbijt koek zal helemaal oplossen en de saus mooi binden.
Deksel op de pan en lekker laten sudderen,
ongeveer 60 min. als laatste stroop erbij en de saus even laten inkoken.

Serveertip

Lekker met frites en sla



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoervleis


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoervleis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top