Pasta met kip en spinazie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-11-2017
  • Pasta met kip en spinazie

    Pasta met kip en spinazie

    Pasta met kip en spinazie

Ideaal voor een doordeweekse avond, waarop je wel een
lekker gerecht op tafel wil zetten, maar er niet te lang voor in de
keuken wil staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
80 gr Parrano Snippers
300 gr schelpjespasta (conchiglie)
500 gr verse spinazie
300 gr kipfilet
2 el olijfolie
1 ui
1 rode paprika
4 el rode pesto
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Kook de schelpjespasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Natuurlijk kun je ook andere pasta gebruiken, maar deze grote schelpen geven een leuk effect.
2.Verhit de olijfolie in een pan en snijd de ui fijn en bak 2 minuten.
3.Snijd de kip in reepjes en smeer deze licht in met de rode pesto en voeg deze toe aan de ui. Snijd de paprika in blokjes en voeg deze ook toe. Dan is het een kwestie van de kip rondom mooi bruin laten bakken.
4.Voeg de spinazie toe aan de rest en blijf omscheppen tot de spinazie is geslonken. Wil je de spinazie een beetje knapperig houden? Laat deze dan zo kort mogelijk (1 minuut) meebakken. Bestrooi daarna met peper en zout.
5.Schep de schelpjespasta door je kipspinaziemengsel en roer de overige pesto er doorheen. Verdeel alles over de borden.
6.Strooi de Parrano Snippers over de pasta en roer het er een beetje doorheen. Eindig met wat laatste kaassnippers over de pasta om het af te maken.
Buon appetito!

Bron

https://www.parrano.nl/recipe/pasta-met-kip-en-spinazie/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten