Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 31-10-2017
  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

  • Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

    Surinaams slowcookerpotje met kippendijfilet a la Sandra

Het was een probeersel en ik vond hem zelf erg goed gelukt en heel smakelijk. Het lijken veel ingrediënten, schrik daar niet van, de meeste ingredienten zijn kruiden die de meeste mensen sowieso in de kast hebben staan. Hier is ook het recept van de bruin gebakken rijst die ik erbij heb gegeten.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
** 1 kilo kippendijfilet (=ongeveer 10 stuks)
** 120 gram kip Fachong (in plakjes)
** 200 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
** 3 kleine rode uien (klein gesnipperd)
** 3 teentjes gerookte knoflook (geplet en klein gehakt)
** 3 teentjes knoflook (in plakjes gesneden)
** 1 madame Jeanette peper (heel laten!! En in een kruiden-ei doen)
** 1 stukje verse gember (klein gesneden)
** 2 eetlepels garam masala poeder
** 1 dessertlepel gerookt paprikapoeder (de zoete)
** 1 theelepel djinten
** 1 theelepel laos
** 2 eetlepels goela djawa (=vloeibare palmsuiker)
** 1 theelepel sambal badjak
** 1 verpakking van 2 kleine maggiblokjes (verkruimeld, de originele uit de rood-gele verpakking)
** 2 eetlepels ketjap manis (zoet)
** 1 eetlepel ketjap asin (zout)
** 1 theelepel trassipasta
** ½ bosje selderij (alleen de blaadjes)
** 2 eetlepels zonnebloemolie
** 2 eetlepels kokosrasp
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slowcooker

Bereidingswijze

** Ik zet zelf altijd alles afgepast en afgewogen klaar, dat vind ik makkelijk en overzichtelijk koken.

** Maak een marinade van de ketjap manis, ketjap asin, de gerookte knoflookteentjes, de djinten, de laos, het gerookte paprikapoeder, de verkruimelde maggiblokjes, de zonnebloemolie, de gember, de garam masala, de sambal en de trassipasta.

** Je hebt nu over: de knoflookplakjes, de goela djawa , de rode ui, de tomaatjes, de selderij, de kokosrasp, de madam Jeanette en de kip Fachong.

** Bestrooi de kippendijfilet, peper en bloem en smeer ze goed in met de marinade. Laat dit minimaal 2 uur intrekken.

** Doe de uien, de knoflookplakjes, de kokosrasp, de tomaatjes en de goela djawa onderin de slowcooker en roer door elkaar.

** Leg de kippendijfilet daar bovenop en daarop verdeel je de kip Fa chong. Leg het kruiden-ei met de madam Jeanette ertussen.

** Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker 4 uur op low.

** Meng de selderij erdoor als het klaar is.

** Eet smakelijk!

Serveertip

** Ik heb het gegeten met bruin gebakken rijst en paprika gebakken in een scheutje olie met een klein scheutje ketjap manis, een klein scheutje ketjap asin, een scheutje balsamico azijn en wat peper en zout.

Dit recept is gemaakt in een 3,5 liter slowcooker.

Laatste reacties

SandraK1966 avatar
SandraK1966 07-11-2017

Thnx voor je feedback parel62. Ik dacht zelf altijd dat het Surinaamse worstjes zijn....hahaha. Dat komt omdst het veel in Surinaamse gerechten gebruikt wordt, het bij de Surinaamse produkten ligt in de supermarkt en het bij de Surinaamse winkels ook te koop is. Nu weet ik dat het Chinese worstjes zijn.

parel62 avatar
parel62 07-11-2017

@ SandraK1966 Misschien handig achter je kip fachong te zetten dat dit Chinese worstjes zijn (ik had er nog nooit van gehoord) maar het recept lijkt me wel wat om eens te proberen ben dol op slowcooker recepten . Je hoort nog van me

SandraK1966 avatar
SandraK1966 31-10-2017

Hahaha, nee Harold, ik kan er niks aan doen, uit de hand gelopen hobby...;-). Fijne avond en succes met maken, laat je nog weten hoe je het vond?

Harry1969 avatar
Harry1969 31-10-2017

Jij houdt ook niet op hè?! Hahahaha..... Ook dit word weer smullen ga ik zo maar van uit..... snel proberen... Je hoort er van.. Gr. Harold

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten