Halloween meringues

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Halloween meringues

    Halloween meringues

    Halloween meringues

Halloween meringues , lekker en gemakkelijk zelf te bereiden; een deel daags te voor en een deel op de dag zelf !

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
6 eiwitten
160 g kristalsuiker
160 g poedersuiker
50 g chocolade
3 ontpitte gewelde pruimen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

*De dag van tevoren klop je de eiwitten met een eetlepel kristalsuiker tot schuim:
-Zodra ze stevig opgeklopt zijn giet je er de rest van de kristalsuiker geleidelijk bij, terwijl je goed blijft doorkloppen.
-Daarna voeg je er voorzichtig roerend het poedersuiker aan toe.

Verwarm de oven voor op 90 °C (thermostaat 3) en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
-Doe het eiwitschuim in een spuitzak met een opening van ongeveer 1 centimeter.
-Spuit grote toefjes meringue op de bakplaat, goed van elkaar gescheiden.
-Plaats de plaat in de oven en laat de meringue 2 uur bakken.
-Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een spleet om er de meringue tot de volgende dag te laten afkoelen.

*De volgende dag breek je de chocolade in een kom in stukjes die je in de microgolfoven laat smelten.
-Snijd de pruimen in 12 stukjes.
-Giet met een lepel 2 toetsen chocolade op elke meringue en leg een stukje pruim erop dat je zachtjes aandrukt.

-Ziezo! Nu heb je Halloween meringues met donkere oogjes, klaar om door je hongerige wolfjes te worden opgepeuzeld!

Bron

Zin in meer

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten