Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. ****KLASSIEKE GOULASH****

****KLASSIEKE GOULASH****

Door: harry_bijl

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-10-2017

Ingrediënten 4 personen


=25 gram Roomboter.
=1 Ui, gesnipperd
=2 teentje Knoflook, fijngehakt.
=1 schaal Sukadelappen (ca.525 gram)
in blokjes.
=2 Paprika''s, in reepjes.
=1 blikje Tomatenpuree (70 Gram)
=2 tl Paprikapoeder (mild).
=25 gram Bloem. = 1 blik gepelde Tomaten (400 gram)
=500 ml.Vleesbouillon (van tablet)
=1 Laurierblad. = 1 zak gebroken Sperziebonen( 500 gram)
=1 bekertje zure Room (125 gram)
=1 Stokbrood.


Verder heb je nodig


+BRAADPAN+SPATEL+


Deze Herfstachtige Goulash Smaakt Uitstekend
Met Een Glas Hertog Jan Bockbier Erbij !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Smelt in de Braadpan de boter.
Fruit de ui met de knoflook 2 minuten.
Schep het vlees erdoor en bak 3 minuten mee. Voeg
de paprikareepjes toe en bak nog 2 minuten.Schep de
tomatenpuree,paprikapoeder en bloem erdoor.
2.Schenk de gepelde tomaten in de pan.Maak de tomaten
met een spatel klein. Voeg de bouillon en het laurierblad
toe. Breng aan de kook.
3.Draai het vuur laag. Stoof de goulash afgedekt in 2 uur
zachtjes gaar. Roer af en toe goed door de pan.
Kook aan het einde van de stooftijd de sperziebonen in
18 minuten beetgaar.
4.Breng de goulash op smaak met peper.
Serveer de goulash met de sperziebonen,een flinke lepel
zure room en het stokbrood.


Tags

Serveertip

Serveer Hertog-Jan Bockbier erbij.

Bron

JUMBO Supermarkten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top