Mixed bean salade met groene paprika en feta
- Wereld, Salade
- 10-20 min.
- Geplaatst op 26-10-2017
Een mix van verschillende bonen gecombineerd met het frisse van de paprika , nog meer lekkere groente en Griekse kaas. Deze maaltijdsalade heeft alles waar je blij van wordt. En nog prettiger, je kunt in een kwartiertje aan tafel!
Ingrediënten 4 personen
1 blik kidneybonen (400 g)1 blik zwarte ogenbonen ( 310 g)
1 blik mais (300 g)
1 groene paprika
1 komkommer
handje mini tomaatjes, gehalveerd
15 g platte peterselie, fijngehakt
handje zwarte olijven, gehalveerd
zout en peper naar smaak
2 el extra vierge olijfolie
1 el balsamico azijn
100 g feta
Benodigdheden
Saladekom,snijplank, vergietBereidingswijze
1.Giet de bonen en mais in een vergiet en spoel ze af. Laat goed uitlekken.
2. Snijd de paprika in blokjes, halveer de komkommer en snijd de zaadlijsten eruit. Snij deze dan ook in blokjes en halveer de tomaatjes.
3.Meng de paprika, komkommer, tomaatjes en doe daar de uitgelekte bonen bij.
4. Snijd de peterselie fijn en halveer de olijven. Voeg deze dan ook toe.
5. Breng de salade op smaak met olijfolie, balsamico, en wat zout en peper.
6.Verkruimel daarna de feta erboven en zet de salade tot gebruikt (afgedekt) in de koelkast.
Serveertip
Laat voor het eten op kamertemperatuur komen, dan is hij het lekkerste!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties