1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Empanada's met chorizo

Empanada's met chorizo

Door: Sabine_Gaastra

  • Wereld, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-10-2017

Ingrediënten 4 personen


250 gr chorizo
1 grote ui
1 teen knoflook
2 paprika's
1 Pak bladerdeeg
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g Peterselie, fijn gesneden
1 el oregano
Eigeel om mee te bestrijken


Verder heb je nodig


Koekenpan, Snijplank en mes, bekleedde bakplaat

Empanada's met chorizo
Empanada's met chorizo

Een super snel hapje voor een gezellige avond met vrienden of familie! Empanadas zijn de Argentijnse pasteitjes. Deze empanadas zijn gevuld met pittige chorizo en romige kaas, een top combinatie! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180 °C en laat het bladerdeeg ontdooien.
2. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze aan in een pan.
3. Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook.
4.Voeg de ui, knoflook, paprika en oregano toe aan de chorizo. Bak het even aan.
5. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel een aantal minuten zachtjes stoven.
6.Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan het mengsel. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit ook toe.
7. Steek rondjes uit de bladerdeeg en doe hier een lepel vulling op. Vouw de empanada dan dicht.
8. Leg de empanada's op een bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte eigeel.
9. Bak ze 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

Tags,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top