Pittige ovenschotel sperziebonen met gekruid gehakt en seroendeng

  • Aziatisch, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-10-2017
  • Pittige ovenschotel sperziebonen met gekruid gehakt en seroendeng

    Pittige ovenschotel sperziebonen met gekruid gehakt en seroendeng

    Pittige ovenschotel sperziebonen met gekruid gehakt en seroendeng

  • Pittige ovenschotel sperziebonen met gekruid gehakt en seroendeng

    Pittige ovenschotel sperziebonen met gekruid gehakt en seroendeng

    Pittige ovenschotel sperziebonen met gekruid gehakt en seroendeng

  • Pittige ovenschotel sperziebonen met gekruid gehakt en seroendeng

    Pittige ovenschotel sperziebonen met gekruid gehakt en seroendeng

    Pittige ovenschotel sperziebonen met gekruid gehakt en seroendeng

  • Pittige ovenschotel sperziebonen met gekruid gehakt en seroendeng

    Pittige ovenschotel sperziebonen met gekruid gehakt en seroendeng

    Pittige ovenschotel sperziebonen met gekruid gehakt en seroendeng

Dit keer eens geen ovenschotel met een kaaskorstje maar met een korstje van seroendeng. De ovenschotel zelf bestaat uit beetgaar voorgekookte sperziebonen, pittig aziatisch gekruid gehakt, wat blokjes appel en gebakken uien.
Ik las een dergelijk recept op internet en heb er vervolgens mijn eigen draai aangegeven.
Wij vonden dit een heerlijke ovenschotel. Weer eens heel iets anders.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
600 gram kruimige aardappels
250 gram sperziebonen
2 middelgrote uien, gepeld en in halve ringen gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie
1 kleine appel (Elstar) (geschild, klokhuis verwijderd, in blokjes gesneden)
200 gram rundergehakt
peper en zout
2 tl sambal oelek
2 el ketjap manis (zoete ketjap)
2 el seroendeng
20 gram roomboter
plm. 150 ml warme melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannen
koekenpan
ovenschaal
aardappelstamper of Mixer (geen staafmixer !!!)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappels gaar en laat ze goed droogstomen.
Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en doe er zoveel melk en boter bij tot het een lekkere smeuïge aardappelpuree wordt.
Breng de puree op smaak met peper en zout.

Sperziebonen schoonmaken en in hapklare stukken breken. Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout (plm. 7 minuten). Laat de sperziebonen goed uitlekken.

Verhit een eetlepel olie in een Koekenpan en smoor hierin de uien op laag vuur zacht en lichtbruin. Haal de uien uit de pan en houd ze apart.

Verhit de overgebleven olie in dezelfde koekenpan waarin de uien zijn gebakken en bak hierin het gehakt rul. Maak het gehakt op smaak met peper, zout, ketjap en sambal.

Vet een lage ovenschaal lichtjes in. Verdeel er de helft van de puree onderin de ovenschaal. Daarop gehaktmengsel, dan de sperziebonen en daarna de gebakken uien met de appelblokjes.
Afdekken met de rest van de aardappelpuree.

Zet de schaal plm. 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. (Als de schaal helemaal koud in de oven gaat iets meer tijd nemen !)

Na 20 à 25 minuten strooi je de seroendeng erover en schuif je de schaal nog even terug.

Serveertip

Lekker met een salade of gewoon alleen de ovenschotel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 06-02-2018

Wat leuk om te horen Neeltje dat de ovenschotel zo goed in de smaak is gevallen. Goed idee van de gember en bruine suiker. Ga ik zeker ook een keer proberen. Groet, Petra

Neeltje74 avatar
Neeltje74 03-02-2018

Lekker recept. Ik had nog wat gember in de koelkast liggen, dat had ik met het gehakt meegebakken en een schep bruine suiker. Voor herhaling vatbaar:))

pwiggers avatar
pwiggers 02-11-2017

Veel succes met de ovenschotel Kyanne1. Ons heeft het heel goed gesmaakt. Groetjes, Petra

Kyanne1 avatar
Kyanne1 01-11-2017

Lijkt mij erg lekker, ga het morgen proberen :) Dank je wel voor het delen..

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten