1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Crema catalana
  6. Crema Catalana met sinaasappel

Crema Catalana met sinaasappel

Door: Vlogger_Smulweb_Loesje

  • Spaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-10-2017

Ingrediënten 4 personen


260 ml melk
2 eidooiers
50g kristalsuiker
1 kaneelstokje
rasp van een halve sinaasappel
1 el custardpoeder
1 el rietsuiker


Verder heb je nodig


Gasbrander

Crema Catalana met sinaasappel
Crema Catalana met sinaasappel

Een traditionele crema catalana met sinaasappel is de perfecte aflsuiter van je diner. Zoet, bitter, zurig en dat alles bij elkaar! Voor crema catalana gebruik je het liefst een bruleebrander om de suiker te karameliseren, maar dat gaat ook prima onder de grill!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. klop eidooiers, super, custard met een scheutje melk los.
2. verwarm rest van de melk met rasp van sinaasappel en kaneelstokje, breng aan de kook.
3. Haal van het vuur en meng rustig met het eimengsel.
4. Zet een zeef in de pan en giet hierdoor het mengsel terug in de pan. Op laag vuur roeren tot er een va ontstaat.
5. Schenk de vla in vier bakjes en laat opstijven in de koeling.
6. Bestrooi de vla met een dun laagje rietsuiker en brand donkerbruin met de gasbrander.

Tags, ,

Serveertip

Serveer met in partjes gesneden sinaasappel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top