1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Granité van mojito

Granité van mojito

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-10-2017

Ingrediënten 4 personen


12 grote muntblaadjes
4 of 5 limoenen
12 cl rietsuikersiroop
druppel groene voedingskleurstof (facultatief)
20 cl witte rum


Granité van mojito
Granité van mojito

Als tussendoortje bij een diner ipv een sorbet ijs of als nagerecht steeds succes garantie ! Dit makkelijke recept kan je best één dag van te voren bereiden zodat alles beter bevrozen is.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Pers het sap uit de limoenen, je hebt 12 cl nodig. Giet het in een beker en doe er de muntblaadjes bij, de rietsuikersiroop, de rum en 12 cl water. Mix tot de blaadjes echt heel fijn gehakt zijn.

-Voeg enkele druppels groene voedingskleurstof toe.

-Proef ervan en voeg eventueel, naar eigen smaak, nog wat water of rum toe.
-Giet het mengsel in een platte schaal en zet enkele uren in de diepvriezer.
-Schraap de kristallen van de granité met een vork los en verdeel over kleine glaasjes.
-Versier eventueel met munt of limoen.
Kooktip:

-Door de alcohol zal het mengsel - in tegenstelling tot een klassieke granité - niet helemaal bevriezen, maar probeer de granité een dag op voorhand te bereiden zodat hij toch enigszins hard is.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top