1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kippengehaktballetjes op "ossobuco wijze"

Kippengehaktballetjes op "ossobuco wijze"

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2017

Ingrediënten 4 personen


800 g kippengehakt
500 g groenten voor juliennesoep
20 cl droge witte wijn
25 cl water
680 g tomatenpulp (in bokaal)
250 g deegwaren gemelli
1 handvol verse basilicum
4 eetlepels paneermeel
1 teentje knoflook
1 kruidentuiltje
2 eetlepels olijfolie
1 vetarm bouillonblokje
zout
peper


Kippengehaktballetjes op "ossobuco wijze"
Kippengehaktballetjes op

Makkelijk en super lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op th. 6 €" 180°C.

-Meng het gehakt met het paneermeel.
-Bevochtig je handen met koud water en rol balletjes ongeveer zo groot als een pingpongballetje, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ze 15 min. in de oven

-Bak intussen de juliennegroenten 5 min. aan in de olie in een grote sauteuse op zacht vuur.
-Voeg het geperste lookteentje toe, roer 1 min., doe er dan de witte wijn bij, het water, het kruidentuiltje, de tomatenpulp en het verkruimelde bouillonblokje en breng aan de kook.
- voeg de balletjes toe, dek af en laat 10 min. sudderen op zacht vuur.
-Verwijder het deksel en laat nog 10 min. zachtjes koken.

-Kook de deegwaren volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Breng de saus van de balletjes op smaak met peper en zout, voeg het gehakte basilicum toe en dien meteen op met de deegwaren.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top