1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zwolsche stoof uit de slowcooker met zoete aardappel frieten

Zwolsche stoof uit de slowcooker met zoete aardappel frieten

Door: magdas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2017

Ingrediënten 4 personen


+/- een kilo rundvlees (riblappen)
2 uien
2 tenen knoflook
2 eetlepels appelstroop
1 theelepel uienpoeder
2 theelepels zout
2 theelepels peper
Bloem
2 eetlepels Zwolsche stoof kruiden


Verder heb je nodig


Slowcooker

Zwolsche stoof uit de slowcooker met zoete aardappel frieten
Zwolsche stoof uit de slowcooker met zoete aardappel frieten

In de supermarkt viel mijn oog op het potje Zwolsche stoof kruiden van Jonnie boer.. De tekst ‚€ėkrachtige specerijenmelange voor een oer-Hollandsche stoofpot' sprak me wel aan. En zeg eerlijk, zo'n kant en klare kruidenmix is toch ideaal? Gemak dient soms de mens.. De mix bestaat uit o.a. kruidnagel, gerookte paprika, ui, zwarte peper, knoflook, ¬†laurier, piment, korianderzaad, kaneel, nootmuskaat, komijn, anijs en mosterdzaad en is 100% puur en natuurlijk zonder toegevoegd zout.Wat ik laatst al zei, nu het herfst is draait mijn slowcooker weer op volle toeren.. We hebben zitten smullen van dit frietje Zwolsche stoof. Je hoeft er natuurlijk geen friet bij te eten, met rijst of bijvoorbeeld aardappelpuree zal het ook heerlijk smaken! Ik koos dit keer trouwens voor zoete aardappel friet vandaar de oranje kleur, deze maakte ik klaar in de airfryer.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees en de uien in grove stukken. Smelt wat roomboter in de pan, haal het vlees even om en om door de bloem en bak het samen met de uien kort aan.

Schep het vervolgens in de slowcooker.

Voeg de knoflook, de kruiden en de appelstroop toe en zet de slowcooker +/- 7 uur aan op LOW.

* Er gaat geen extra vocht in de slowcooker.

Na 7 uur haal je de deksel eraf en roer je het goed door. Bij mij viel het vlees direct uit elkaar zo mals. Zet de slowcooker even op high en laat de deksel eraf, op die manier zorg je ervoor dat het vlees zal binden. Ik heb er zelf ook nog 2 eetlepels bloem aan toegevoegd voor extra binding. Bepaal zelf even of je dit nodig vindt of niet.

Wat ik altijd blijf herhalen: PROEF! Voeg naar wens nog extra peper/zout of andere kruiden toe! Durf te experimenteren.. Misschien voeg je een volgende keer het liefst wel 3 eetlepels Zwolsche stoof kruiden toe, dat kan! Smaken verschillen..

De zoete aardappel friet maakte ik klaar in de airfryer (gewoon Aviko zoete aardappel friet uit het vrieszak, lekker makkelijk!) En de combi was heerlijk! Het zoete van de frietjes met het kruidige super malse rundvlees was echt een schot in de roos. Robbert (mijn vriend) heeft aan tafel wel 3 keer gezegd dat het erg lekker was.

Tags, ,

Serveertip

Je hoeft er natuurlijk geen friet bij te eten, met rijst of bijvoorbeeld aardappelpuree zal het ook heerlijk smaken! Ik koos dit keer trouwens voor zoete aardappel friet vandaar de oranje kleur, deze maakte ik klaar in de airfryer.

Bron

Ashley Willems



Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top