Sumo stoofpotje met kip en tofu
- Japans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een lekker stoofpotje met kip
Ingrediënten 4 recipe.people
800 ml kippenbouillon2 kipfilets
200 g tofu
180 g daikon of witte rammenas
2 aardappelen, in schijfjes gesneden
4 stengels lente-ui
12 shiitake
2 wortelen
1 middelgrote paksoi
250 ml kokosmelk
5 el sojasaus
2 el geroosterde sesamzaadjes
2 el sesam- of kokospalmolie
peper - zout
Bereidingswijze
-Snijd de tofu in blokjes van 1 cm en laat marineren in 3 el sojasaus.
-Breng gezouten water aan de kook. Blancheer hierin in 3 minuten de fijngesneden daikon en aardappelschijfjes. Spoel onmiddellijk af onder koud water.
-Bak de tofublokjes in sesamolie of kokospalmolie bruin.
-Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de shiitake, fijngesneden wortel, paksoi en kippenblokjes toe. Laat ongeveer 15 minuten sudderen, tot de groenten gaar zijn.
-Voeg de daikon, aardappelen en kokosmelk toe en laat nog 5 minuten sudderen.
WERK AF:
Breng op smaak met de sojasaus en peper. Schik de groenten in diepe kommen, schep er de gebakken tofu en saus over. Serveer met geroosterde sesamzaadjes.
Bron
njam