Kabeljauw met rauwe ham en pesto uit de oven
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Heerlijke kabeljauw, lekker pittig door de pesto en de rauwe ham. De vis gaat rauw in de oven, dus snel klaar.
Ingrediënten 2 personen
2 eetlepels rode pesto of zelfgemaakte150 ml kookroom of slagroom
2 kabeljauw (haasjes) van plm. 125 gram
witte peper en een klein beetje zout
beetje bloem
4 plakjes Parmaham of rauwe ham
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 442,72 kcal |
Koolhydraten | 9,71 g |
Eiwitten | 42,11 g |
Vetten | 26,07 g |
Benodigdheden
Ovenschaal
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Roer 2 eetlepels pesto door de room en verdeel ook een beetje pestoroom over de vis.
3. Doe de rest van de pesto- roomsaus in de ovenschaal.
4. Kruid de kabeljauw met witte peper en zout (pas op de ham kan zout zijn!)
5. Bestuif de vis met wat bloem en rol ze in Parmaham.
6. Leg de vis op de saus en zet de schaal plm. 15 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Prik na 15 minuten even in de kabeljauw. Zonder weerstand is de kabeljauw precies goed. (Juiste tijd is moeilijk geven want is afhankelijk van de dikte van de vis).
8. Serveer de vis met de saus samen met aardappelpuree en sperziebonen.
Bron
Aangepast recept van internet
Serveertip
Kan natuurlijk ook met groene pesto of met een lekkere olijventapenade.