Tartaar van zeebaars met wakame en oestermayonaise

  • Aziatisch, Amuse
  • 20-30 min.
  • Tartaar van zeebaars met wakame en oestermayonaise

    Tartaar van zeebaars met wakame en oestermayonaise

    Tartaar van zeebaars met wakame en oestermayonaise

Makkelijke en lekkere amuse/borrelhapje, goed voor 12 gevulde lepeltjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200 gr zeebaarsfilet (zonder vel)
4 el mayonaise
1 oester
1/2 limoen, het sap
1 scheutje olijfolie
2 sprietjes bieslook
1 bakje wakamé (zeewiersalade*)
1 klein potje kaviaar (of viskuit)
enkele blaadjes shiso purple (of andere cress)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Controleer de zeebaarsfilet op graatjes. Hak de vis heel fijn en zet meteen terug in de koelkast.

Open de oester en vang het vocht op. Hak de oester heel fijn en meng, samen met het gezeefde oestervocht door de mayonaise.

Pers de limoen uit en hak de bieslook fijn.

Breng vlak voor het serveren de vistartaar op smaak met een paar druppels limoensap, beetje olijfolie, bieslook, peper en zout.

Verdeel de tartaar over lepels of amuse-glaasjes. Schep er een beetje wakamé op en een toefje kaviaar. Werk af met een blaadje shiso cress en wat oestermayonaise.

(*) Wakamé of zeewiersalade is kant-enklaar te koop in de visafdeling van de betere grootwarenhuizen en in sommige viswinkels.

Bron

chef = Jurgen Lijcops

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten