White Bean Dip met flatbread

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-10-2017
  • White Bean Dip met flatbread

    White Bean Dip met flatbread

    White Bean Dip met flatbread

Lekker hapje / amuse . Cannelini bonen zijn onmisbaar in de Toscaanse keuken . De dip is klaar in enekele minuten. Bij tijdsgebrek kan je eventueel het flatbread vervangen door kant en klare dipkoekjes.....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr cannelini bonen uit blik
2 teentjes look, gepeld
zeste en sap van 1 citroen
1 bosje platte peterselie
150 ml olijfolie
tabasco
peper
20 gr verse gist
¼ el lopende honing
250 ml handwarm water
500 gr witte bloem
1 th lepel zout
4 el olijfolie
droge kruiden naar keuze (rozemarijn, basilicum, jonge uitjes, venkelzaadjes, komijnpoeder,...)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

White Bean Dip:
-Doe de look, de bonen en het citroensap in de blender. Goed mengen. Kruiden met peper en zout. Doe er een handvol platte peterselie bij.
- Blender langzaam laten draaien en beetje bij beetje de olijfolie (150ml) toevoegen.
-Afwerken met een beetje citroen zeste.

Flatbread:
- Meng de gist met het water en de honing, doe er een beetje bloem bij en laat 15 min rusten
-Zeef de bloem en strooi er het zout (1 th lepel) bij, meng met het gistmengsel en giet er bijna alle olijfolie (4 el) bij.
-Maak een bol en kneed een 5-tal min met de hiel van je hand.
-Laat het deeg in een geoliede kom en onder een natte handdoek rijzen tot de hoeveelheid verdubbeld is (ongeveer 1 uur).
-Herkneed het deeg lichtjes en meng er de gewenste kruiden onder .
- Rol het deeg uit – deeg verdelen in de gewenste vorm, hier langwerpig 2 cm / 4 cm met een dikte van 0,5 cm.
-Laat een pan zeer goed verwarmen (liefst een grill pan) en bak de broodjes 2 min per zijde.

Bron

Claudia Allemeersch

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten