Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Duivelse scampi op de wijze van Engelen

Duivelse scampi op de wijze van Engelen

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2017

Ingrediënten 4 personen


1 courgette
1 gele paprika
1 rode paprika
1 groene paprika
1 blik tomatenblokjes
1 blokje visbouillon
1 potje verse kruidenkaas
Spaans pepertje
peper
zout
wortel
ui
basilicum
20 scampi
boter



Dit lekkere scampi recept is van de hand van de winnendehobbykok 2010 van Vlaanderen : Johan Engelen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Stoof de ui en de julienne van groenten (wortel, courgette en paprika's) aan in wat boter. Kruid met peper en zout. -Voeg de blokjes tomaat en het visbouillonblokje toe. Laat net zo lang sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
-Meng er de kruidenkaas en een beetje sambal oelek of het Spaans pepertje onder.
-Bak de scampi en kruid ze naar eigen smaak met peper, zout en eventueel de kruidenmix die je zelf graag lust.
-Giet een bodempje saus op voorverwarmde borden, leg daar de scampi op en werk af met een paar blaadjes basilicum

Tags

Bron

Johan Engelen - VTM



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top