1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Clafoutis
  5. CLAFOUTIS VAN SELDER MET APPELS EN SCHELVIS

CLAFOUTIS VAN SELDER MET APPELS EN SCHELVIS

  • Frans, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2017

Ingrediënten 4 personen


700 g knolselderpuree vers of uit de diepvries
1/2 appel (type Boskoop)
10 g boter
300 g schelvisfilet
300 + 50 ml halfvolle melk
300 ml water
2 eieren
2 eetlepels bloem
1 eetlepel fijngesneden peterselie
zout en peper


CLAFOUTIS VAN SELDER MET APPELS EN SCHELVIS
CLAFOUTIS VAN SELDER MET APPELS EN SCHELVIS

Overheerlijk feestelijk gerecht !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm 300 ml melk en 300 ml water in een pan.
-Pocheer er de visfilets in en laat uitlekken.
-Verdeel de visfilets voorzichtig in repen zodra ze lichtjes afgekoeld zijn.
-Zet opzij.

-Laat de knolselderpuree ontdooien in de microgolfoven.
-Schil ½ appel en snijd die in 4 schijfjes.
-Laat de appelschijfjes karamelliseren in een pan met een beetje boter op een middelhoog vuur.
-Zet opzij.

-Meng de knolselderpuree met de eieren, 50 ml melk, de bloem en de peterselie.
-Kruid met een beetje zout en peper.
-Meng er de vis onder (hou enkele reepjes over voor de decoratie).
-Giet het mengsel in 4 beboterde ovenschaaltjes.

-Duw een appelschijfje in het midden van de puree en zet 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
-Haal de clafoutis uit de vormpjes en versier met enkele reepjes schelvis en wat peterselie.
-Dien onmiddellijk op.

Bron

V.I.S.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top