Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. verrassend lekkere voedselzandloper-cheesecake

verrassend lekkere voedselzandloper-cheesecake

Door: annemiekmooij

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-10-2017

Ingrediënten 8 personen


‚€" 100 gram cashewnoten (ongezouten)
‚€" 150 gram dadels
‚€" 1 citroen
‚€" 250 gram ricotta
‚€" 250 gram mascarpone
‚€" 3 theelepels stevia
‚€" 3 gelatineblaadjes of 2 theelepels agar agar (voor de vegetariers)


Verder heb je nodig


Keukenmachine, taartvorm


Toen ik het receptenboek van de voedselzandloper kreeg van mijn lieve dochter en schoonzoon, heb ik dit snel uitgeprobeerd, en het is om je vingers bij af te likken!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de bodem en zijkanten in met olie of bakspray. De cashewnoten een uurtje in water laten weken en afgieten. Doe de noten en de dadels in de Blender en blend deze fijn. Doe dit mengsel in de springvorm en druk dit goed aan met de achterkant van een lepel en zet dit weg in de koelkast.

Rasp de schil van de citroen en zet dit apart. Pers nu de citroen uit. Breng het citroensap aan de kook met de gelatineblaadjes of agar agar tot er een gelei ontstaat. Laat dit afkoelen in de koelkast.

Roer de mascarpone los met de stevia en de citroenrasp. Voeg de citroengelei toe en met het goed door elkaar. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. Spatel als laatst de ricotta bij dit mengsel en zorg ervoor dat het een goed geheel wordt. Verdeel nu de vulling over de bodem van de vorm. Laat de cheesecake 4 uur opstijven in de koelkast.

Tags

Bron

De voedselzandloper receptenboek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemiekmooij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top