Curry maken zonder pakjes en zakjes!

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Curry maken zonder pakjes en zakjes!

    Curry maken zonder pakjes en zakjes!

    Curry maken zonder pakjes en zakjes!

  • Curry maken zonder pakjes en zakjes!

    Curry maken zonder pakjes en zakjes!

    Curry maken zonder pakjes en zakjes!

Met dit recept hoef je nooit meer een pakje currypasta uit de supermarkt te kopen. Dit recept kan je altijd aanpassen naar eigen smaak. Zo is jouw curry altijd precies pittig genoeg!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de currypasta:
- 5 tot 10 kleine groene pepers (afhankelijk van hoe spicy je de pasta wilt hebben)
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- Verse galangal (ook wel bekend als laos) ter grootte van 2 cm gember
- 2 stengels citroengras, waarvan je alleen de onderste helften gebruikt
- 1 handje korianderstengels
- Geraspte schil van 1 limoen en wat limoensap
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen koriander

Voor de vulling:
- 300 gr kippendijen
- 400 gr sperziebonen
- 1 paprika
- 1 grote ui
- Rijst of naanbrood
- 200 ml kokosmelk
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 615,46 kcal
Koolhydraten 95,42 g
Eiwitten 20,77 g
Vetten 15,35 g
Benodigdheden
Vijzel of keukenmachine

Bereidingswijze

1. Snijd de pepers, de ui en de knoflook fijn en snijd van de stengels citroengras alleen de onderkant fijn.
2. Schil de gember en snijd deze ook fijn
3. Rasp de schil van een limoen en knijp wat sap uit de limoen.
4. Doe alle ingrediënten in een vijzel of keukenmachine totdat het een pasta wordt. Als het te droog is, kun je een beetje olie of water toevoegen.
5. Zet een pan met water op en kook hierin de sperziebonen gaar.
6. Snipper een ui, snijd een paprika in blokjes en snijd de kip in blokjes.
7. Doe een lepel currypasta in een koekenpan en bak deze even aan. Doe vervolgens de ui erbij.
8. Voeg vervolgens de kip toe. Als deze is aangebakken kun je de paprika toevoegen.
9. Giet de boontjes af en voeg deze ook aan de saus toe
10. Blus de saus af met kokosmelk
11. Serveer de currysaus met rijst of naanbrood

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Vlogger_Smulweb_Loesje avatar
Vlogger_Smulweb_Loesje

Doorsturen

Home Recepten