1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Yakitori met bloemkoolshot

Yakitori met bloemkoolshot

  • Aziatisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-10-2017

Ingrediënten 4 personen


Zalmfilet (in kleine blokjes) 100 g
bloemkool 500 g
sjalotten (fijn gesnipperd) 2
boter
room 1.5 dl
honing 3 el
sojalecithine (bij de apotheker) ½ tl
droge vermout 1 glas
teriyakisaus 3 el
gevogeltebouillon 5 dl
arachideolie
sesamzaadjes
saffraan (envelopje) 1
peper
zout


Yakitori met bloemkoolshot
Yakitori met bloemkoolshot

Feestelijk voorgerechtje of feestelijk hapje, dat makkelijk te bereiden is en erg lekker .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Breng de vermout aan de kook met de saffraan. Zet het pannetje van het vuur en laat de saffraan trekken in de warme vermout.
-Hou het roosje van de bloemkool apart. Snij de rest in stukjes.
-Stoof de sjalotjes aan in boter en voeg er de stukjes bloemkool aan toe. Stoof even mee. Overgiet met de bouillon en room en kook de bloemkool gaar op middelhoog vuur.
-Mix de soep goed fijn en breng op smaak met peper en zout.

-Meng de teriyakisaus met de honing en marineer er de blokjes zalm 10 minuten in.
-Snij het apart gehouden roosje bloemkool in 8 dunne plakjes en prik de stukjes zalm afgewisseld met een plakje bloemkool op een prikkertje.
-Verhit de arachideolie in een pannetje en bak de spiesjes krokant.
-Bestrooi met sesamzaadjes.

-Doe het bloemkoolsoepje in vier glaasjes.
- Mix de saffraan-vermout schuimig en lepel in de glaasjes. Voeg er eventueel 1/2 tl sojalecithine aan toe, dan houdt het schuim langer.
-Werk af met een zalmspiesje.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top