1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Pompoen
  5. Bisque van scampi's met pompoen

Bisque van scampi's met pompoen

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2017

Ingrediënten 4 personen


450 g scampi's
ui 1
1 stengel witte selder
pompoen 300 g
gember (geraspt) 1 tl
peper
zout
tomatenpuree 1 tl
droge witte wijn 150 ml
visbouillon 750 ml
room 100 ml
boter
cayennepeper
dille
olijfolie 4 el


Bisque van scampi's met pompoen
Bisque van scampi's met pompoen

Een bisque van scampi en pompoen , super lekker en feestelijke soep 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Pel de scampi's en maak ze schoon.
-Bewaar de pantsers en hak ze grof.
-Maak de ui, de bleekselder en de pompoen schoon en snij in stukken.
-Stoof ze aan in de helft van de olijfolie. Voeg de scampipantsers en de geraspte gember toe. Kruid met peper en zout en laat 4 minuten stoven. Roer er de tomatenpuree door. Hou 4 mooie scampi's apart en doe de rest bij de groenten. Stoof kort mee.
-Blus met de witte wijn en visbouillon. Laat 20 minuten sudderen.
-Mix glad en zeef. Warm nog even door.
-Klop de room lobbig.
-Bak enkele scampi's in boter. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Schep de bisque in glaasjes. Lepel in het midden een toefje room. Werk af met een scampi en een plukje dille.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top