1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tagliata van entrecote

Tagliata van entrecote

Door: thomas94

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2017

Ingrediënten 2 personen


350 gr entrecote
50 gr rucola
250 gr cherrytomaatjes (aan tak)
75 gr parmezaanse kaas snippers
1 eetlepel balsamico azijn
2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
2 tenen knoflook
1/2 citroen (sap)
2 takjes rozemarijn
Snuf peper en zout
1 pistoletje
Olijfolie


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie

Tagliata van entrecote
Tagliata van entrecote

Een leuk recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Erwarm de oven op 200 graden. Besprenkel de tomaten met wat olie en bestrooi met wat peper en zout en zet ongeveer 15 min in de oven tot ze iets beginnen te barsten. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en leg het vlees hierin. Bestrooi met een klein snufje peper en zout. Bak ca. 6 minuten rondom bruin en wikkel daarna in een stukje aluminiumfolie (het vlees moet nog rosé zijn van binnen).
Haal de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Snipper de knoflook fijn en bak in dezelfde pan iets aan. Voeg de rozemarijn toe. Blus af met een scheutje balsamico azijn. Zet het vuur uit en roer het citroensap er door. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op wat rucola op een bordje. Leg de tomaatjes er naast. Druppel wat van de knoflook rozemarijn dressing er over. Bestrooi met wat parmezaanse kaas en pijnboompitten. Serveer met wat plakjes brood (die ook lekker zijn om in de dressing te dippen).

Tags, , ,

Bron

Leuke recepten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thomas94
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top