Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Eenpans-Pasta

Eenpans-Pasta

Door: jeg

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-07-1999

Ingrediënten 4 personen


400 gr. pasta, 1 blikje tom. puree, 350 gr. gehakt, 2 uien
50 gr. ontbijtspek, 2 el. olie, 1 1/2 kopje water, 1 tl. bloem
1/4 l. room, 400 gr. jonge goudse kaas, 100 gr. belegen goudse kaas
in plakjes, enige boterklontjes,verder nog wat liefst verse rozemarijn en thijm
zout en peper.


Verder heb je nodig


Vuurvaste schaal


Ontdek meer:

Bereidingswijze


Kook de pasta en laat hem uitlekken. snij de uien en het spek in stukjes en smoor ze glazig in de olie, doe het vlees erbij en braad alles mooi lichtbruin. Bestrooi het met de bloem. Maak op smaak af met peper, zout en de kruiden. Voeg het water en de tomatenpuree toe en laat het zachtjes sudderen.
Vervolgens in een ingevette schaal om beurten de pasta, de vleesragout en de dobbeltjes kaas en als laatste nog een laag pasta, giet de room erover. Leg hierop de boterklontjes en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 gr. C. en leg er na 20 min. bakken de plakjes kaas op en laat nog 10 min. doorbakken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top