Zuurkoolschotel met banaan en gehakt

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Zuurkoolschotel met banaan en gehakt

    Zuurkoolschotel met banaan en gehakt

    Zuurkoolschotel met banaan en gehakt

Zuurkoolschotel met banaan en gehakt 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
50 gram rozijnen,
2 pakjes maggi ovenschotel aardappelpuree,
1 ui,
15 gram boter of margarine,
2 theelepels kerriepoeder,
500 gram runder gehakt,
2 eetlepels ketjap manis,
zout, peper,
500 gram zuurkool,
2 bananen,
Paneermeel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 605,51 kcal
Koolhydraten 59,59 g
Eiwitten 30,79 g
Vetten 25,01 g

Bereidingswijze

Wel de rozijnen in een kommetje met heet water. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in de koekepan en fruit de ui met het kerriepoeder ca. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul. Roer de ketjap door het gehaktmengsel en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Maak intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe het gehakt mengsel in een Ovenschaal en verdeel de uitgelekte zuurkool erover. Laat de rozijnen uitlekken en snijd de gepelde bananen in plakjes.
Verdeel de rozijnen en de plakjes banaan over de zuurkool en dek het geheel af met de aardappelpuree. Voeg als laatste een laagje paneermeel over de aardappelpuree.
Laat de schotel in het midden van een voorverwarmde oven (200) in ca. 30 minuten door en door heet en goudbruin worden.

Bron

Oma's recept

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

YvetteJeroen avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten