Zuurkoolschotel met banaan en gehakt
- Nederlands, Ovenschotel
- 10-20 min.
Zuurkoolschotel met banaan en gehakt
Ingrediënten 4 recipe.people
50 gram rozijnen,2 pakjes maggi ovenschotel aardappelpuree,
1 ui,
15 gram boter of margarine,
2 theelepels kerriepoeder,
500 gram runder gehakt,
2 eetlepels ketjap manis,
zout, peper,
500 gram zuurkool,
2 bananen,
Paneermeel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 605,51 kcal |
Koolhydraten | 59,59 g |
Eiwitten | 30,79 g |
Vetten | 25,01 g |
Bereidingswijze
Wel de rozijnen in een kommetje met heet water. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in de koekepan en fruit de ui met het kerriepoeder ca. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul. Roer de ketjap door het gehaktmengsel en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Maak intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe het gehakt mengsel in een Ovenschaal en verdeel de uitgelekte zuurkool erover. Laat de rozijnen uitlekken en snijd de gepelde bananen in plakjes.
Verdeel de rozijnen en de plakjes banaan over de zuurkool en dek het geheel af met de aardappelpuree. Voeg als laatste een laagje paneermeel over de aardappelpuree.
Laat de schotel in het midden van een voorverwarmde oven (200) in ca. 30 minuten door en door heet en goudbruin worden.
Bron
Oma's recept