Vegetarische erwtensoep
- Vegetarisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
Een vegetarische erwtensoep kan ook erg lekker zijn!
Bereidingswijze
Ui schoonmaken. Aardappelen schillen en klein snijden. Zet ze op met een beetje water en laat ze goed gaar koken, niet afgieten! Na het koken de doperwten toevoegen met het vocht. Goed pureren totdat er een zachte puree ontstaat.
Snij de prei in ringen en roerbak samen met de boerensoepgroente in olijfolie in een soeppan.
Voeg er dan een 1/2 ltr water aan toe met de bouillonblokjes en een hele ui, wel even de velletjes eraf halen.
Breng het aan de kook. Voeg dan de doperwten/aardappelpuree toe en roer goed door. Eventueel nog wat water toevoegen. Wanneer de soep niet dik genoeg is dan even laten inkoken. Proef even, en voeg dan peper en zout naar smaak toe.
Serveertip
Lekker met brood erbij.