Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Erwtensoep
  6. Vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep

Door: orphan

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2017

Ingrediënten 4 personen


5 middelgrote kruimige aardappelen, 1 blikje doperwten 400 gr, 150 gr boerensoepgroente, 1 prei, olijfolie, 1/2 ltr water, 4 groente bouillonblokjes, 1 ui, peper en zout.



Een vegetarische erwtensoep kan ook erg lekker zijn!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui schoonmaken. Aardappelen schillen en klein snijden. Zet ze op met een beetje water en laat ze goed gaar koken, niet afgieten! Na het koken de doperwten toevoegen met het vocht. Goed pureren totdat er een zachte puree ontstaat.

Snij de prei in ringen en roerbak samen met de boerensoepgroente in olijfolie in een soeppan.

Voeg er dan een 1/2 ltr water aan toe met de bouillonblokjes en een hele ui, wel even de velletjes eraf halen.

Breng het aan de kook. Voeg dan de doperwten/aardappelpuree toe en roer goed door. Eventueel nog wat water toevoegen. Wanneer de soep niet dik genoeg is dan even laten inkoken. Proef even, en voeg dan peper en zout naar smaak toe.

Tags

Serveertip

Lekker met brood erbij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top